Thursday, November 25, 2010

Wednesday, November 24, 2010

yeay! boleh terus memandu dgn merbahaya! XD

gamba lesen sgt tembam. =="


oh semalam pegi renew lesen yg dah nyawa2 ikan.
nasib baik smpat.
smpai giliran kt kaunter tu tepat2 jam pukul 4.30ptg.
  
okeh.
jadi bole trus praktis utk jadi pelumba kereta handalan lagi! 
haha berangan kuat.
xpnah kena saman pon da cukup bagus.
agagaga.


p/s: oh ada encik baik hati temankn sy gi JPJ smlam.
time kaseh encik baik hati! :D




Monday, November 22, 2010

lelaki akan nmpak kacak bila...

AMARAN:
Entry kali ini adalah pendapat dan pandangan peribadi semata-mata.
tidak ada kena mengena lgsung dgn golongan bapok mahupun yg sudah menukar jantina.
sesuai dibaca oleh UMUM






Kacak. Ensem. Macho. Cute.
smua itu adalah bersifat subjektif.
lain bijik mata yg memandang, maka lainlah penilaiannya


bagi sy
seseorang lelaki itu akan nmpak kacak bila.....




1. SUKA KANAK2
 

ololololo~
so cute la~~~

  
hati ni akn cpt menurun melting pointnye bila jmpe laki spesis begini.
xtau knape.
nmpak sgt sweet la bila tgk laki yg pndai layan budak kecik
  yg pantang tgk baby je nk mnyakat. nk dukung.
somel! somel! somel!
XD



yg penting die nmpak ikhlas sukekan budak2.
bukan dpn ppuan je buat2 suka
kt blakang....
syuh! syuhhhh la budak2! rimas aku!

 
=="
lelaki sebegini sgt mnjengkelkan.
bole nmpak kot muke lu kalo berpurak2 bai.
 cemane nk jadik bapak kalo xsuke budak kecik?






2. COOL
 
yup! juz like him.
agagaga~
 
 
cool di sini tidaklah bermaksud sejuk atau dingin
cool yg dimksudkn adelah...tah...tah..cool a. 
korg paham an cool yg aku mksudkn ni?
=)


lelaki yg cool adelah lelaki yg sentiasa tenang
xbyk memaki hamun
xcpt mgelabah bila ada msalah
bile org jerit2 eksaited ke takot ke
die rilek je

awww~ sgt adorable!!!
haha. mahap gedik suda. =p


tp lelaki pesen begini bila dia cm kalut sesekali
akan nmpak sgt comel!
mcm lee dong wook dlm my girl
kn kn kn hubby kn?

 *pengsan* 





3. BIJAK


Bijak di sini adalah benar2 educated.
punya impian yg tinggi
berfikiran jauh
semua yg kluar dr mulutnye adalah berasas dan tidak banyak meraban2
 
tp tidak pula berlagak sombong mahupun riak
 =)
 
 
mereka2 seperti ini adalah kacak di mata saya.


bukan golongan2 yg bajet tahu semua benda
menceceh pnjang lebar
tp smuanya mrepek meraban + auta semata2
   
=="











so lelaki2 di luar sana. silalah jadi kacak ye!

v(^_^) v






 

Saturday, November 20, 2010

i wanna stop singing



Bukan dah tanak nyanyi langsung.
I do love singing.
kalo tgk sijil2 aku sejak skola pon
byk sijil nyanyi je la


 
lagipun
mmg kaki bangku kot
 =="


i juz wanna stop singing on stage


dah penat. dah penat. dah penat.
bosan pon bosan.
kalo aku pon dah bosan
org yg tgk aku mnyanyi pon msti la lagi bosan.
kan?kan?

"bajet je budak neh. balik2 muke die. bukan sdap pon sore"
pnah x korang bermonolog begini?
msti pnah an?
peh jahat siot korang.
  hahaha


lagi satu
aku ni kaku orangnye
sape slalu tgk aku perform msti prasan
gaya aku ms mnyanyi
adelah bgoyang2 ke kiri & kanan
macam budak tadika nyanyi
twinkle2 little star

itu bukan cubaan berlaku comel
itu adalah KAKU & KAYU ye puan2.


Sbb tu aku cube nk perform duduk saje
bile dah duduk msti la kena buat sesuatu an
org cacat tepi jln pon kalo nyanyi
paling pekak pon pndai maen tamborin




 jadi aku start men GITAR

tapi malangnye maen gtar pon asal boleh je
malas pulak tu nk proceed blaja 

memang la muke aku ni dah tanak menyanyi sebenanye 
orang tua kate
nak seribu daya. tanak seribu dalih.
 kalo nak beriya2. dah tanak tu kao bagi ferrari pon aku tanak toleh. 


nape tah minat ni makin lame makin pudar
mungkin kerana faktor meningkat usia?

T_T 
ape tua sangat ke aku ni....


masalah terbesar skang ni adalah
macam mana aku nk ckp ngn pakwan
pakwan adelah org yg btanggungjawab mbimbing aku dlm bidang ni
banyak dah jasa die
cari peluang utk aku perform sana sini
banyak sgt planning die utk aku
panjang angan2 die nk tgk aku pegi jauh

tapi pakwan..
pakwan tau x saya xminat sbnanye...

sanggup pulak aku nk cakap camtu dpn die...
alangkan aku malas nk gi training pon die pujuk leklok
bila die marah aku sbb ponteng reheasal
die pujuk gak aku balik bile tgk aku da memuncung
ckp je nk ape..
dia dah layan aku mcm ank kot

adoyai
berat bai..berat...

T_T

video
duet bsama pakwan
sore pakwan sdap. sore aku tak sdap.


so kepada junior2 yang berbakat
akak merayu dik non
tolong la gulingkan akak neh hah
hasut pakwan kaw2 punye
agagaga~

tolong weh tolong
btul2 nak stop. siyez ni.
xtau nk buat cmne lagi dah neh.
tolong eh.
 jasamu dikenang

ADIOS

edisi: mari memandu secara merbahaya


ohohoho. cuak x muke?
masalah sungguh la aku neh kalo lama xpgg stereng.
mggelabah biawak je
ni dah mengucap siap2 neh sbelum tekan minyak

-
-
-
-
-
jalan2 kt batu pahat neh sangatlah mncabarnye bagi pemandu amatur mcm den neh hah
silap aribulan buleh terbang kancil ajaib aku neh kna sondol dek lori lorian
adehdehdeh
-
-
-
-
lokasi pertama adalah BPMALL 


ok yang ni boleh berlagak sombong
sbb dekat nau ngan umah aku
lalu jln dalam je
so boleh drive dgn muka riak mcm suda ada lesen kontena
walaupun hakikatnye



lesen kreto jo den ado jang
itu pon nk mati dah 23hb neh. 
agagaga

sampai kt bpmall berpeleseran jap ngn DALILA HARUN
mmbe sekampung merangkap mmbe satu mrsm dulu
jalan punye jalan
akhirnye tanpa sengaja aku telah melanggar perjanjian dgn diri sendiri


ops.
terbeli baju pulak.
walaupun xde la lawa sgt
tp ia berwarna PUTIH
den suko baju kaler putih la bai
so nk buat cemane
'terpakse' a beli. 
ehehehehe


sape soh bpmall buat byk sgt sale?
bukan salah aku an an?
lalalala~

---------------------------------------------------------------------------------


lokasi kedua adalah rumah KAK LIS

kak lis adalah kakak kepada kawan aku
ye. kawan.
dah jgn byk tnye.

 misi kali ini adelah menemankan kaklis mcari barang2 utk majlis perkahwinan abg luqman,
salah sorg adk kpd kak lis

so cabaran pon bermula
sesi meredah jalan2 sibuk di bandar penggaram
tahniah kak lis kerana sudah sedaya upaya menjadi co-pilot yg baik.
cayalah! 
^O^)v

kak lis la yg memberi petunjuk jalan
sbb aku ni name je org batu pahat
tp nk mengingat jalan


jauh sekali


=="


beliao juge yg gigih memesan
"pas ni belok kanan tau. one way. xleh belok kiri"

kalo ikut aku mmg aku redah je. 
hahaha
gile terok x alert pada signboard
patut lesen ni kasi kucing je pakai


T_T


kesian kak lis sbb terpakse mghadapi detik2 merentap jantung sepanjang perjalanan
siap langgar traffic light merah lagi
tapi aku yakin beliao suda mengucap siap2 juge
seperti yg suda aku pesan
haha macam nk gi jihad

Alhamdulillah semuanya bjalan lancar.
tade kematian atau kemalangan jalanraya berlaku disebabkan aku
jadi bole shopping tanpa rasa bersalah
yeay!


oh. ini die kak lis yg somel. piwit2!
gamba curi an. dapat kt kaklis ni mati aku.
agagagaa


OK.
MISI BERJAYA
tahniah kepada diri sendiri
*clap! clap! clap!*

d ^o^ p



p/s: on da way balik ada moto langgar traffic light n nyaris nk langga kete aku. kete lain hon bukan main melihatkan kejadian tu. tp aku xsmpai hati nk hon sbb td pon aku ade langgar traffic gak. heeee~~~ so kena sedar diri ye. =p


Thursday, November 18, 2010

dah lama pegi baru nk update. pemalas.

EXAM WEEK
yg sgt disaster.
study mood yg cuma nk datang di saat akhir bikin aku nyaris gila
jadi malam nk exam
terpaksa study macam nk mati
-
-
-
-
-
-
-
-
-
T_T

10 dan 11 november adalah paper major
jadi rase mahu bertukar jadi otomen sbb marah kpd pembuat jadual
apesal tade gap hari????
-
-
-
-
-
-
-
-
-

malam 10 Nov tu suda jadi mcm zombi
stay up smpai 4pagi bru habes study.
pastu paper pagi pulak an
memang pokat.
lepas tu cuma ada 2jam untuk tido
-
-
-
-
-
-
-
tp malang sungguh nasib
mungkin kerana penangan nescafe yg terover dose
jadi mata tak mahu lelap
otak pulak terbayang2 teori2 pedagogi yg hndak dijawab besok
-
-
-
-
-
-
maka langsung xdpt tido

--TAHNIAH--
 *clap! clap!*
T_T





11 November 2010
11.00pagi

OKEH.
suda jawab pedagogi dengan mata yg merah + eyebag yg menggeleber

Alhamdulillah bole jawab.
nasib baik xblur
time kasey encek otak!

Jadi sebagai ganjaran kepada diri sendiri
kami telah membuat keputusan drastik utk pegi berkelah ke ULU BENDUL

yeay! yeay! 
*lompat2 keriangan sket!*


video
bace doa dulu sebelum bertolak

sangat riang smpai xalert pada cuaca.


suda naek bas
maka hujan pon turun selebat2nye

video

=="

kasihan kami
dah la naek bas yg sangat buruk
bocor sana sini
aircond sgt kuat

uhuk.
-sedih-
T_T



suda tiba di ulu bendul
hujan masih lebat
mungkin daulat pada emak ekin

video
mak ekin kate jangan pegi
melaka dah hujan
kami cuma gelak2 dan menganggap cume melaka yg hujan
bukan negeri sembilan
derhaka
nah hamek. padan muke kan.
mntak ampun mak ekinnnn~~~
huuuuu~~~


disebabkan belum solat zohor
maka singgah solat dulu kt surau sana
xdapat main air, dpt solat kt surau pun jd la



TAPI.....

 jeng. jeng. jeng.

lepas solat dah xhujan sgtlah!
wow! wow! wow!

tapi air terjun sgt deras
dan kami tak reti berenang
oh bukan kami
SAYA



=="

jadi kami ambil keputusan utk mandi di kolam renang di depan saje
  0.9m saje.
sangat 'dalam' bukan?
agagaggaaga

yeay puas hati yeay!
pna tgk org piknik pkai payung?
haha. 
pedulik!


sejuk!

wey org lalu2 kt jalanraya tu leh nmpak kte mandi ke?
=="
makan. main air. makan. main air.


oh ini die admin 
janah yg mcadangkan piknik ni
tapi die xmandi sbb suda tuka baju lepas solat tadi
olololoh~ 
cubaan memanjat tebing tak berjaya
T_T

sempat rakam iklan utk jajan corntos lagi
hoyeah!
video

apapun sgt gembiralah!
!^o^! 

sampai terlupa rupanya saya xtido sejak semalam
jadi bila balik ke maktab...


krohhhh~~~krohhh~~~~krohhh~~~~