Thursday, February 10, 2011

budak baru??


mungkin rmai yang dah nmpak kelibat budak skema ini berlegar-legar di sekitar kawasan iprm beberapa hari kebelakangan ni.
lalu wujud spekulasi tersendiri dalam fikiran masing-masing.

"sape die ni?"
"nerd gilo."
"budak baru ke?"
"kpli kot."
"eh mcm muke yaya. akak yaya ke?"


=="
sangat hyperbola.
aku takde akak kot.



ade ke orang yang langsung xleh recognize muke aku once aku pakai spek sebesau alam yang tak muat tudung ni?
kenal an. an. an.
so jangan takut nak tegur ye.
ini adalah NURHIDAYAH aka YAYAPARANOIA yang sebenar.
no doubt.
^__^



so far ada beberapa orang yang aku ingat telah tegur aku pasal spek ni:

person 1: "eh. yaya ke? weh kao pkai spek?"
person 2: "woah. besa spek yaya. tapi xpo. comey lagi"
(geli tak nak mention gak orang puji? meh lempang.haha.)
person 3: "kao apesal suke beli spek beso-beso heh?"


sampai lecturer pon tegur kot tadi:

"eh hidayah, nape muka nampak lain ek? oh dah pakai spek ye. kenape? contact lens rosak? banyak membaca ni. ke banyak sangat hafal lirik lagu?"

err. puan. baek punye perli an.
 =="



mungkin ramai yang tak tahu.
selama ni aku tak pakai spek sebab telah menggunakan alternatif lain iaitu dengan memakai contact lens sepanjang masa(setiap kali keluar dari kawasan rumah/asrama).

dengan tu boleh la aku:
  1. pakai tudung dengan selesa.
  2. boleh melompat-lompat riang tanpa risau spek akan jatuh.
  3. boleh bubuh eyeliner tebal-tebal supaya mata tak nampak sepet dan muka tak pucat seperti mayat wanita mati gantung diri. (err. horror.)
  4. boleh tukar-tukar kaler mata dan bajet diri adalah minah omputeh.
  5. dan punyai self-confident yang tinggi sebab tak perlu risau muka nampak macam guru sains berusia 40-an yang garang.



TAHUKAH ANDA?
di sebalik mata yang sepet ni, yayaparanoia sebenarnya sedang menderita rabun jauh yang sangat teruk.
power sekarang adalah 6OO.
hah? pardon me??


600


ye. itulah power spek saye sekarang kawan-kawan.
which kalo aku bukak spek sekarang, aku hanya boleh melihat sesuatu objek dengan jelas pada jarak yang tidak lebih daripada 15cm.
ye. 
panjang pembaris pendek yang muat dalam pencil case korang tu je.
setakat itu. SAHAJA.


sedih kan?
meh nangis dengan aku meh.
T__T


semuda usia 22tahun (muda lagi kan?) aku dah  menderita rabun yang sebegini teruk. 
dan untuk pengetahuan, power ini bertambah dan bertambah setiap kali aku buat check up mata kat kedai-kedai spek.


adakah ini membawa maksud bahawa beberapa tahun/bulan akan datang power spek aku akan jadi 1000?
atau mungkin akan jadi BUTA???



 isk. tanak.
kalau anda sayangkan saya,
mari tadah tangan dan baca ini ramai-ramai.


"Ya Allah, Kau berikanlah kesembuhan pada mata rakanku, Nurhidayah. Kau berikanlah dia peluang untuk melihat dengan jelas sehingga akhir hayatnya Ya Allah, Tuhan pemilik sekalian nikmat di muka bumi ini. Amin"


 hehehehe.
tengs kawan-kawan.
really appreciated that.
SAAAAAYAAAANGGGG KORANG BANYAK-BANYAK! 
^______^ 




 

8 comments:

zulida_89 said...

Amin ya rabbal alamin... insya'Allah... sem0ga yaya masih dapat menggunakan nikmat mata dgn baik dan berpanjangan hingga ke akhir hayat.. take care~

AtiQ said...

yaya.. patut la td aq nampak ko letak pembaris depan hidung ko.. ape kes.. rupanya tngah buat eksperiment kt mata sendiri... hahah.. lol

Nurashikin said...

xpe yah..ko tetap cun dgn spec tu..

Anonymous said...

aminnn..

Anonymous said...

jgn sedih! cute!

"Ya Allah, Kau berikanlah kesembuhan pada mata rakanku, Nurhidayah. Kau berikanlah dia peluang untuk melihat dengan jelas sehingga akhir hayatnya Ya Allah, Tuhan pemilik sekalian nikmat di muka bumi ini. Amin"

Amin'Ya'Rabbal'Alamin!

Anonymous said...

tips:

pagi-pagi,selepas bangun tidur,sebelum mandi pagi.

sapukan air pada kedua-dua mata dengan gunakan ibu jari sebanyak 3kali dan disertakan selawat ke atas nabi.

tetapi,
sebelum sapu,niat lillahi'taala,kerana Allah taala.

selepas sapu,doa kepada Allah SWT.

selepas doa,mandi seperti biasa.

itu sahaja.

p/s: macamana cara kita buat pun,asalkan doa dan niat kita betul kerana Allah SWT,insyaallah Allah SWT akan makbulkan doa kita.

kerana Allah SWT itu Maha Pemurah lg Maha Pengasihani.

Amin.

Moga cepat sembuh. :)

~yaya-paranoia~ said...

tengs sume! Luv u all! :D

Anonymous said...

:D

amalkan tak?

"Ya Allah, Kau berikanlah kesembuhan pada mata rakanku, Nurhidayah. Kau berikanlah dia peluang untuk melihat dengan jelas sehingga akhir hayatnya Ya Allah, Tuhan pemilik sekalian nikmat di muka bumi ini. Amin"

Amin'Ya'Rabbal'Alamin!